HTML

Foci szeretők blogja

Minden, ami foci.

Friss topikok

  • Crouch: VDS nagy király, kár hogy vissza fog vonulni. (2009.07.23. 23:39) Edwin angyal utolsó szárnycsapásai
  • Rántott máj (törölt): Szepen hangzik, hogy Mezey vezette ki a valogatottat utoljara VB-re, de tegyuk hozza reszint, hogy... (2009.07.09. 01:16) Fehérvári makaróni
  • horvathzsolt: Utóbbi két átigazolásánál meg azért az is közrejátszott, hogy mindkét edző (Mourinho, Scolari) jól... (2009.02.07. 22:37) Téli átigazolási körkép
  • vallatas: Jó írás, tényleg szuper. Írhatnál egy kis helyzet jelentést az Ac Milanról is. Roma egyébként meg... (2008.12.08. 20:31) Alvó farkasok
  • Hurvi: Köszönöm, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszett! Fülöp eddigi válogatott teljesítményének megít... (2008.10.16. 21:37) Végy egy kapust!

Külföldiek a magyar bajnokságban II.

2008.05.31. 19:41 :: horvathzsolt

„Légióst csak akkor, ha jobb a magyarnál.” Ezt a mondatot valószínűleg a magyar edzők többsége ismeri és hangoztatta is már, de valahogy mégis évről-évre emelkedik a légiósok száma. De vajon a Soproni Liga hátsó traktusában a trénerek hogyan vélekednek erről? Írásom a magyar bajnokság kisebb csapatainak külföldi játékosaival foglalkozik.

Vasas
Az angyalföldieknél szépszámú légióst találhatunk a keretben, viszont többségük csak a fiataloktól veszik el a lehetőséget, ilyen Thierry Issiemou, Martin Bielik, Petar Divics, Jean Sagna és Nenad Nikolics. Viszont Cedomir Pavicevics és Mariusz Unierzyski bőven megállják a helyüket a magyar mezőnyben. Pavicevicset sokan az egyik legjobb szűrőnek tartják a bajnokságban, míg Unierzyskit masszív és stabil játékáért tisztelhetik a Vasasnál.

 

Nyíregyháza Spartacus
Nyíregyházán elég sok légiós van az első keret környékén, és legtöbbjüknek esélyük van a kezdőcsapatba kerüléshez, de sokaknál valószínűleg a magasabb szintre lépés már gondokat okozna. Filip Lazareanu egy átlagos kapus, képes bravúrokra, de potyákra is, nem pótolhatatlan. Claudiu Cornaci talán kiemelkedik a többiek közül, így nem véletlenül lett a nyíregyházi szurkolók szavazata alapján a legjobb játékos idén. Vukadinovics és Dosso a nyíregyházi támadójátékban játszanak fontos szerepet és valószínűleg nélkülük nagy gondban lenne a Szpari elől. Mellettük inkább átlagos külföldiek vannak, akiknek nincs olyan meghatározó szerepük a csapatban (George, Mboussi, Ramos, Zaleh).

Diósgyőri VTK
Miskolcon két külföldit lehet kiemelni: Djordje Kambert és Kazuo Hommát. Kamber nemcsak a középpályát, hanem az egész DVTK-t összefogja, képzett játékos, nagy erősítés a Diósgyőrnek, ahogy Homma góljai nélkül is nagyon nagy gondba lenne a Diósgyőr, függetlenül attól, hogy tavasszal már nem volt a csapat számára igazi tét a becsületen kívül. Megemlíthetjük még Dane Trbovicsot, aki egy értelmetlen igazolásnak tűnik, valamint Pelecacit, és Cardozot, utóbbi kettő elég keveset éklehetőséget kaptak.

Siófok
Aldo Dolcetti személyében külföldi edzője van a Balaton-partiaknak, aki lényegében a csapat egyetlen használható külföldi tagja. A téli holtszezonban három új légióst hozott Siófokra a tréner, de egyikük sem üti meg még a kék-sárga csapat nem túl acélos szintjét sem. Igor Popovic és Dan Adrian Gaman teljesítménye a védelemben értékelhetetlen volt, hiába szerepeltek a csapat hiányposztjain, de a csatár Marko Basara játéka sem volt túl sokkal jobb…

Tatabánya
Hasonlóan a Siófokhoz, itt is külföldi edző dolgozott, Octavio Zambrano személyében, de ő sem tudta megakadályozni a Bányász sima kiesését, bár erről inkább a gyenge játékosállomány tehet elsősorban. Ez alól nem kivétel a néhány légiós sem, nem lenne meglepetés, ha Jesus Flores, Ryan Caugherty, Milan Pastva és Miroslav Kozak jövőre már nem Tatabányán futballozna. Nagy talány, hogy a Debrecen hogyan látott fantáziát Juan „Kichi” Perezben, a mexikói csatár teljesítménye sem emelkedett ki ebből a csapatból.

Végezetül tegyünk említést a bajnokság két üde színfoltjáról, akik kizárólag magyar játékosokat alkalmaznak. Pakson tavasszal nagyszerűen ment a csapatnak, amely bizonyítja, hogy külföldiek nélkül is pariban lehet lenni akár az élcsapatokkal is. Rákospalotán sincsenek külföldiek, hiszen a klubnál inkább a hajtós magyar játékosokra építenek, a csapat el is érte fő célját, a bennmaradást. Összességében megállapítható, hogy a hátsó mezőnyben külföldiek nélkül is el lehetne eredményeket érni, a meglévő légiósok inkább a fiataloktól veszik el a helyet.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci

A bejegyzés trackback címe:

https://fociszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr3496793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása