HTML

Foci szeretők blogja

Minden, ami foci.

Friss topikok

  • Crouch: VDS nagy király, kár hogy vissza fog vonulni. (2009.07.23. 23:39) Edwin angyal utolsó szárnycsapásai
  • Rántott máj (törölt): Szepen hangzik, hogy Mezey vezette ki a valogatottat utoljara VB-re, de tegyuk hozza reszint, hogy... (2009.07.09. 01:16) Fehérvári makaróni
  • horvathzsolt: Utóbbi két átigazolásánál meg azért az is közrejátszott, hogy mindkét edző (Mourinho, Scolari) jól... (2009.02.07. 22:37) Téli átigazolási körkép
  • vallatas: Jó írás, tényleg szuper. Írhatnál egy kis helyzet jelentést az Ac Milanról is. Roma egyébként meg... (2008.12.08. 20:31) Alvó farkasok
  • Hurvi: Köszönöm, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszett! Fülöp eddigi válogatott teljesítményének megít... (2008.10.16. 21:37) Végy egy kapust!

Ki érti ezt?

2009.02.27. 12:32 :: horvathzsolt

„Az ember mindig az okot vagy okokat keresi, de néha sajnos azok nem evidensek. Beszélhetünk edzőkről, játékosokról, tulajdonosról, közönségről, vagy a pálya minőségéről, de ha mindent figyelembe veszünk, és minden érvet elfogadunk, akkor sincsen magyarázat csapatunk ez évi szereplésére. Az eddigi sikertelenség lesújtó és nem csak az okokat, de a megoldásokat is keressük, hogy végre mindannyiunknak sikerélménye legyen.” (George Hemingway)

Érdekes dolog történt a héten Kispesten. Nem emlékszem ugyanis olyan esetre, hogy majd száz nap téli szünetben történt alapozás után egy forduló után búcsút mondjon egymásnak edző és tulaj. A váltás egyfelől a Honvédnál teljesen érthető, hiszen az utóbbi egy évben a csapat teljesítménye kritikán aluli, ahhoz képest, hogy a keretből valójában mit lehetne kihozni, hiszen az erőviszonyok alapján a csapatnak a nemzetközi kupás helyekért kellene küzdenie. Ehelyett a tabella hátsó felében találhatjuk a piros-feketéket, és már-már köszönetet mondhatnak a Siófoknak és a REAC-nak, hogy ismét „izgalmassá” tették a kiesés elleni harcot. Pedig ígéretesen indult a szezon a Honvéd számára, hiszen a nyáron érkezett Pölöskei Gáborral az Intertotó-kupában remekül teljesített a csapat, ám a bajnokságban már nem igazán jöttek az eredmények, így a gárda nagyon távol került az év elején kitűzött célok eléréséhez, s csak a 11. helyen teleltek. Majd a tavaszi szezon első meccsén elszenvedett 3-1-es vereség a Vasas ellen végzetesnek bizonyult Pölöskei számára, hiszen szerződést bontottak vele. Eleinte Egervári Sándorra tippeltek, mint lehetséges utód, ám végül Sisa Tibor lett a befutó. A helyzet azért is érdekes, mert Pölöskei Gábor utódja, Sisa Tibor már január óta munkanélküli, hiszen legutóbbi munkahelyén, Diósgyőrben távozásával próbálta rábírni a vezetőségét arra, hogy pozitív változások következzenek be a borsodiak háza táján, emellett szülessen összefogás a miskolci klub érdekében. Ekkor Sisa mester nagyon elismerően beszélt a szurkolókról és a szeretetről, amely őt körülvette, ám a DVTK-nál elmondása szerint a minimális feltételek sem teljesültek, így képtelenség lett volna a piros-fehéreknél tovább dolgoznia. Ekkor tett egy (utólag) felelőtlen kijelentést, miszerint nyárig nem szeretne edzői feladatot elvállalni egyik itthoni csapatnál sem, így a szakember Kispestre szerződése a miskolci szurkolók szemében nem növelte tovább Sisa népszerűségét, sőt a korábban kivívott hatalmas tisztelet a fanatikusok körében megingott. Sokan kérdőre vonják korábbi kijelentése miatt a tanárként is dolgozó szakembert, de azért ne feledjük el, hogy a tanári fizetés jelenleg Magyarországon nem sok mindenre elég, ám azt se higgyük, hogy az új trénert csak pusztán pénzügyi célok vezérelték váltása során. Habár a XIX. kerületiek jelenleg csak a tizenkettedikek, mindössze öt pontra vannak a negyedik helytől, illetve a kupában is állnak még, így egy tavaszi hadjárattal akár ismét láthatjuk a piros-feketéket a nemzetközi porondon. Emellett ha hosszú távra tervez Sisa, akkor lassan számíthat majd a Honvéd akadémiájáról kikerülő fiatal tehetségekre, akik nagyot lendíthetnek majd a későbbiekben a kispestiek játékán.
A sikergyáros edző nem először jár a Bozsik stadionban, hiszen a 2003–2004-es szezonban Gálhidi György pályaedzőjeként már dolgozott a Honvédnál, ahol a másodosztályból rendkívül magabiztos teljesítménnyel jutottak fel a csapat. Ezután Tatabányán már vezetőedzőként okozott meglepetéseket, majd az U19-es válogatottat kivezette a csehországi Európa-bajnokságra, a csapat végül fantasztikus játékkal bronzéremmel érkezett haza a kontinensviadalról.
A Honvéd szurkolói természetesen nagyon örülnek a váltásnak, hiszen az utóbbi időben nyújtott produktum nagyon messze volt mind a csapat, mind a szurkolók elvárásaitól, Sisa Tibor érkezésével talán újra elkezdhetnek reménykedni, hogy újra egy sikeres időszak veszi kezdetét a Bozsik-stadionban, így visszacsalogatva a fanatikusokat a stadionba.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci

A bejegyzés trackback címe:

https://fociszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr34969512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása