HTML

Foci szeretők blogja

Minden, ami foci.

Friss topikok

  • Crouch: VDS nagy király, kár hogy vissza fog vonulni. (2009.07.23. 23:39) Edwin angyal utolsó szárnycsapásai
  • Rántott máj (törölt): Szepen hangzik, hogy Mezey vezette ki a valogatottat utoljara VB-re, de tegyuk hozza reszint, hogy... (2009.07.09. 01:16) Fehérvári makaróni
  • horvathzsolt: Utóbbi két átigazolásánál meg azért az is közrejátszott, hogy mindkét edző (Mourinho, Scolari) jól... (2009.02.07. 22:37) Téli átigazolási körkép
  • vallatas: Jó írás, tényleg szuper. Írhatnál egy kis helyzet jelentést az Ac Milanról is. Roma egyébként meg... (2008.12.08. 20:31) Alvó farkasok
  • Hurvi: Köszönöm, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszett! Fülöp eddigi válogatott teljesítményének megít... (2008.10.16. 21:37) Végy egy kapust!

Mostohagyerekek

2008.12.24. 12:34 :: Hurvi

 

A mai profi labdarúgásban kezdenek kihalni azok a dolgok, amitől a szurkolók igazán magukévá tudnak érezni egy csapatot. Elvétve lehet olyan egyesületet találni, ahol sajátnevelésű játékosok alkotják a csapat gerincét.  Hazai szinten ideig-óráig egybe lehet tartani egy sikeres csapatot, de hosszabb távon kiütéssel győznek az eurók és a menedzserek szép ígéretei.
A Playstation korában már kevésbé vonzó program a gyerekeknek a labda kergetése a grundokon (ha léteznének egyáltalán még valahol).  Pedig anno milyen sokan  voltunk pár percre Maradonák, Van Bastenek vagy Détárik és rúgtunk győztes gólt a világbajnokságon 0-0-nál a kilencvenedik percben. Ki tudja már mi lett azóta az egykori alkalmi csapattársakból, ellenfelekből.
Van aki azóta már a gyerekét viszi a grundra focizni, van aki már csak tévén nézi a focit, van aki teljesen megcsömörlött a labdarúgástól, és talán van olyan is aki, mint annak idején a grundon képzeletben,  most „élesben” szerepel hazája színeiben  a labdarúgó világbajnokságon.December elején hatodik alkalommal került megrendezésre a hajléktalan hajléktalan- világbajnokság.
A rendezvényen azok a sportolók vehetnek részt, akik legalább két éve nem rendelkeznek érvényes, állandó lakóhellyel és akik valamely szenvedélybetegség rabjai.
A magyar hajléktalan válogatott tagjai már egy éve készültek a megmérettetésre.
A csapat gerincét az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai hajléktalanszállójának lakói adják, de voltak akik az edzéseket illetve plakátokat  látván kaptak kedvet csatlakozni hozzájuk. Mára már legalább ötvenen vannak, akik rendszeresen látogatják az edzéseket.
Plakát, hirdetés, felhívás focira. Itt egy pillanatra érdemes megállni. 1899 november 22-én egy Hans Gamper nevű, Barcelonában dolgozó svájci bankár adott fel egy hirdetést egy sportnapilap hasábjain, melyben unaloműzés céljából, szórakozás gyanánt labdarúgásra keresett  társaságot.

















Egy héttel később hivatalosan megalakult az FC Barcelona, a történet további része már mindenki számára ismerős.
Az  Oltalom Karitatív Egyesület és Wesley János Lelkészképző Főiskola dolgozói által 2005-ben alapított egyesület első komolyabb erőpróbájára 2006-ban került sor, a dél-afrikai világversenyen A magyar hajléktalan válogatott első komoly erőfelmérése 2006-ban . A 2008 decemberében megrendezett ausztrál viadalra már rutinosnak számító csapatként utazhattak hazánk fiai.
A nyitómeccsen ugyan beleszaladtak egy kiadós pofonba (mennyi jóval keményebb pofont kaptak már az élettől) de összességében szépen helytálltak és dicsőséget hoztak hazánknak.
Ebben a pár napban nem számítottak a gondok, sorstársakból csapattársak lettek és egy-egy szép csel vagy gól után talán úgy tudtak örülni, mint anno a grundon.
Társadalmunkat jellemzi, hogy a rendezvényről szóló hírek kommentjei nagyszázalékban cinikus, helyenként otromba, humorosnak vélt megjegyzések voltak. Nem ezt érdemelnék.
 Ezek a fiúk megmutatták, hogy milyen egy sztárallűröktől mentes, egymásért küzdő szerethető csapat.
Szép volt fiúk! Csak így tovább!

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci

A bejegyzés trackback címe:

https://fociszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr22839834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása