HTML

Foci szeretők blogja

Minden, ami foci.

Friss topikok

  • Crouch: VDS nagy király, kár hogy vissza fog vonulni. (2009.07.23. 23:39) Edwin angyal utolsó szárnycsapásai
  • Rántott máj (törölt): Szepen hangzik, hogy Mezey vezette ki a valogatottat utoljara VB-re, de tegyuk hozza reszint, hogy... (2009.07.09. 01:16) Fehérvári makaróni
  • horvathzsolt: Utóbbi két átigazolásánál meg azért az is közrejátszott, hogy mindkét edző (Mourinho, Scolari) jól... (2009.02.07. 22:37) Téli átigazolási körkép
  • vallatas: Jó írás, tényleg szuper. Írhatnál egy kis helyzet jelentést az Ac Milanról is. Roma egyébként meg... (2008.12.08. 20:31) Alvó farkasok
  • Hurvi: Köszönöm, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszett! Fülöp eddigi válogatott teljesítményének megít... (2008.10.16. 21:37) Végy egy kapust!

Az első fontos lépés Madrid felé

2009.08.30. 17:15 :: horvathzsolt

Közel másfél évtized után újra érdekeltek leszünk a BL csoportkörben, köszönhetően a Loki fantasztikus sikerének. Az átalakított európai futballrendszerben most több olyan csapattal is találkozhatunk majd a kvartettekben, akiket az előző rendszerben valószínűleg nem láthattunk volna, emellett már a csoportkörben sem maradhatnak el az igazi nagy csaták, így fantasztikus ősz elé nézünk!

A-csoport: Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa
Ebben a csoportban talán a Bordeaux mondható a legpechesebbnek a sorsolás után, hiszen hasonlóan a tavalyi szezonhoz (AS Roma) most is sikerült a második kalapból kihúzni egy igazán nagy csapatot. Pedig Laurent Blancék nem akármilyen szezonon vannak túl, hiszen megtörték a Lyon hét éven át tartó hegemóniáját, és az idei szezont is fantasztikusan kezdték a Ligue 1-ben. Ám nagyon úgy néz ki, hogy a franciáknak idén is csak a harmadik hely marad, hiszen kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy valahogy odaférjenek a továbbjutó helyekre, megelőzve a négyes két esélyesét, a német bajnokságban kissé gyengén rajtoló Bayernt vagy a kvartettből talán legmasszívabbnak tűnő Juvét. A csoport meglepetéscsapatának, a Maccabinak a bejutása azért is figyelemre méltó, hiszen a negyedik selejtezőkörben nagyon magabiztosan búcsúztatta a tehetős Salzburgot, ám itt már egy-két pont is szép eredmény lenne az izraeliektől.
Tipp: 1. Juventus, 2. Bayern, 3. Bordeaux, 4. Maccabi Haifa

B-csoport: Manchester United, CSZKA Moszkva, Besiktas, Wolfsburg
Az egyik legérdekesebb csoport lehet, hiszen noha a MU toronymagas esélyes az első helyre, ám az angolok mögött óriási csata várható majd. A csoport legérdekesebb együttese a német bajnok Wolfsburg, hiszen ők történelmük során először szerepelhetnek a legrangosabb európai kupában, így a negyedik kalapban kaptak csak helyet, ám számolni kell velük a továbbjutásnál, hiszen ha formába lendül a rendkívül veszélyes támadó egységük (Misimovic, Grafite, Dzeko, Martins) a BL-ben is fantasztikus sikerek várhatnak majd a nemzetközi szinten még rutintalannak számító együttesre. Ám nem szabad elfeledkezni a két kelet-európai csapatról sem: mind a korábbi UEFA-kupa győztes CSZKA-nak, mind a török bajnok Besiktasnak is reális esélye van arra, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig verekedje magát.
Tipp: 1. Man. United, 2. Wolfsburg, 3. CSZKA, 4. Besiktas

C-csoport: Milan, Real Madrid, Marseille, Zürich
Lefutottnak tűnik a kvartett első látásra, hiszen a két sztárcsapat nagyon kiemelkedik a mezőnyből, illetve a harmadik, Európa Ligában folytatást érő helyért sem várható óriási csata, ha a papírformát nézzük. A Real talán minden idők legnagyobb bevásárlását hajtotta vége a nyár folyamán, hatalmas sztárok érkeztek, köztük az AC Milanból Kaka, így különösen pikáns lehet majd a Real Madrid-Milan rangadó. A francia ezüstérmes Marseille a tavalyi kiírásban nem nyújtott túl maradandót és közel sem kerültek a továbbjutó helyekhez, idén is valószínű, hogy a tavaszi szezont az Európa Ligában folytathatják. A csoport meglepetéscsapata egyértelműen a Zürich, köszönhetően az új rendszernek hihetetlen könnyű sorsolással jutott a legjobb 32 csapat közé, tőlük már a pontszerzés is bravúr lenne.
Tipp: 1. Real Madrid, 2. Milan, 3. Marseille, 4. Zürich

D-csoport: Chelsea, Porto, Atletico Madrid, APOEL
Ismét összejött a mediterrán rangadó: a Porto és az Atletico a tavalyi kieséses szakaszban a legjobb 16 között találkozott, akkor a Porto csak idegenben lőtt góllal tudta búcsúztatni a spanyolokat. Idén a második helyért harcolhatnak nagyot, hiszen a Chelsea kiemelkedik a mezőnyből, idén is ott lehetnek majd akár a végelszámolásnál is a londoni kék-fehérek. A két ibériai csapat között döntő lehet, hogy az egymás elleni meccseken melyikük ér el jobb eredményt. A negyedik kalapból a ciprusi APOEL került a csoportba, így a ciprusi futball ismét fantasztikus sikert ért el: tavaly az Anorthosis képviselte a szigetországot, sőt a csoportban is versenyben voltak. Talán Magyarországon sokszor még az ugrik be a futballszurkolóknak, hogy a ciprusi bajnokság a gyengébb ligák közé tartozik, de idén is bebizonyították a ciprusiak, hogy nemzetközi szinten is számolni kell velük
Tipp: 1. Chelsea, 2. Atletico, 3. Porto, 4. APOEL

E-csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen
Számunkra egyértelműen a legérdekesebb csoport! A Debrecen nem került könnyű kvartettbe, hiszen egybesorsolták a világ egyik leggyorsabb futballját játszó Liverpoollal, a selejtezők során parádézó Lyonnal, illetve a Fiorentinával, akik sorozatban másodszorra fértek a négy nagy olasz csapat közé. Az ötödik csoport kísértetiesen hasonlít a tavalyi F-csoportra: a Lyon és a Fiorentina akkor is egy csoportba került, ám akkor a négyes sztáregyüttese a Bayern volt, illetve a Steaua volt a Debrecen-szerepében. A Loki bejutása az idei kiírás legnagyobb meglepetése, hiszen a selejtezők során papíron két erősebb ellenfelet is kiejtett, ám egy esetleges pontszerzés a hat meccs alatt talán még ennél is világraszólóbb bravúr lenne, hiszen összességében az egyik legerősebb csoportba került a magyar bajnok, ahol minden bizonnyal óriási csata lesz a Liverpool mögött a második helyért, amelyből talán a bombaformában lévő francia együttes kerülhet ki győztesen. Hajrá Debrecen!
Tipp: 1. Liverpool, 2. Lyon, 3. Fiorentina, 4. Debrecen

F-csoport: Barcelona, Internazionale, Dinamo Kiev, Rubin
Az első forduló legnagyobb párharca, a Liverpool-Debrecen mellett természetesen, a Barcelona-Inter lesz. A csoportban túlságosan nagy harc nem várható, legfeljebb az Európa-Liga helyet érő harmadik helyért. A címvédő Barca és a BL-ben az utóbbi időben nem túl fényes eredményeket felmutató Inter továbbjutása nagyon biztosnak látszik a sorsolás után, nem tűnik túl valószínűnek, hogy a Dinamo vagy a Rubin komolyan bele tud szólni a továbbjutó helyekért folytatott harcban. Pedig a Kijev tavaly kellemes meglepetést szolgáltatott a csoportban, nagyon magabiztosan szerezték meg akkor a harmadik helyet, idén Shevcheno visszatérése segíthet sokat az ukránoknak. Ám az orosz bajnok Rubin Kazanyt sem szabad leírni: tavaly meglepetésre szerezték meg a bajnoki címet, és az idei szezonban is fantasztikusan szerepelnek eddig, hatalmas formában készülnek a csoportkör küzdelmeire.
Tipp: 1. Barcelona, 2. Internazionale, 3. Rubin, 4. Dinamo Kijev

G-csoport: Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni
Izgalmas, harcos négyesnek ígérkezik a csoport, mivel a nyolc kvartettből éppen a G jelű tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak. A kétszeres UEFA-kupa győztes Sevillát senkinek sem kell bemutatni, ráadásul a nyár folyamán okosan igazoltak, így a spanyolok szurkolói abban reménykednek, hogy kedvenceik az idén messzire jutnak a nemzetközi kupában, itt mindenesetre a csoport esélyeseinek számítanak. Mellettük ott szerepel majd a nyáron két kelet-európaival, az orosz Pogrebnyakkal, valamint a visszatérő Hlebbel erősítő, a BL legutolsó selejtezőkörében magabiztosan továbbjutó Stuttgart, a németek továbbjutását a skót bajnoki címet az előző idényben némi meglepetésre visszaszerző Rangers veszélyeztetheti majd. A csoportban szerepel még a román bajnok Unirea Urziceni is, akik noha néhány éve ütőképesek ismeretlen játékosaik ellenére az európai porondon, most azonban meglepő volna, ha bele tudnának szólni a továbbjutás kérdésébe.
Tipp: 1. Sevilla, 2. Stuttgart, 3. Rangers, 4. Unirea

H-csoport: Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiakosz, Standard Liege
A sztárcsapatok közül az Arsenal került a legkönnyebb csoportba, a H jelű kvartettből nagyobb megerőltetés nélkül juthatnak tovább Arsene Wenger tanítványai, mögöttük viszont bármelyik együttes eséllyel érhet oda a kieséses szakaszt érő második helyre. A második kalapból bekerülő AZ történelme legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy holland bajnok lett, így most játszhatnak majd először a BL-ben. Mellettük számolni kell a csoportban az utóbbi két év belga bajnokával a Standarddal is, akik tavaly elég szerencsétlen módon a hosszabbításban bukták el a BL szereplést, az idei rendszerben viszont automatikusan bekerültek a csoportkörbe, valamint az utóbbi évek görög egyeduralkodójával, a hazai pályán bármilyen ellenfélre veszélyes Olympiakosszal is.
Tipp: 1. Arsenal, 2. AZ, 3. Olympiakosz, 4. Standard

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://fociszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr101348824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása